Blog

Δίπλες

Δίπλες

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε τα υλικά για την ζύμη σε ένα μπόλ με ένα πιρούνι (αλεύρι,
Read More
Ζελέ ρόδι με άρωμα τζίντζερ

Υλικά

Για 2 άτομα

2 κούπες χυμό ρόδι
Σπόρια από ρόδι
1 φακελάκι σκόνη ζελατίνης
4 κουταλιές νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη ζελατίνης με το νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά να απορροφήσει το νερό. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το χυμό ρόδι για 5 περίπου λεπτά.

Read More
Αμάρανθος – Ο ξεχασμένος καρπός της ζωής

Πριν ανακαλυφθεί η Αμερική από τον Κολόμβο, οι Αζτέκοι είχαν ανακαλύψει τη σπουδαιότητα του αμάρανθου, όχι μόνο ως φαγώσιμου, αλλά και ως θεραπευτικού φυτού. Τον τιμούσαν μάλιστα τόσο, ώστε να τον χρησιμοποιούν και στις (αιματηρές) ιεροτελεστίες τους, πράγμα που τρόμαξε τόσο τους Ισπανούς κονκισταδόρες, ώστε να απαγορεύσουν τη χρήση.
Όμως ο αμάρανθος εξακολούθησε να αποτελεί βασικό συστατικό διατροφής όχι μόνο στη Λατινική Αμερική, αλλά και στην Ινδία και το Νεπάλ.

Read More
Χλωρέλλα – Το μυστικό της μακροζωίας!!!

Η Χλωρέλλα είναι ένα πράσινο κυτταρώδες φύκι, το οποίο καλλιεργείται σε μεγάλες τεχνητές λίμνες γλυκού νερού, με ελεγχόμενες συνθήκες. Είναι το πιο μελετημένο και δημοφιλέστερο φύκι παγκοσμίως με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες ερευνητικές εργασίες για την Χλωρέλλα από τα επιστημονικά περιοδικά και τα πανεπιστήμια που όλες επιβεβαιώνουν τα ευεργετικά αποτελέσματα της Χλωρέλλα την υγεία του ανθρώπου.

Η χλωροφύλλη είναι στην κυριολεξία το “αίμα” σε όλα τα πράσινα φυτά που του επιτρέπει να μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ενέργεια,

Read More
Άσκηση και υγεία με Nordic Walking

• Η άσκηση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για τη σωστή και καλή λειτουργία του οργανισμού μας.
• Η άσκηση είναι και διασκέδαση και είναι κάτι που μπορείς να κάνεις με παρέα, με μία ομάδα ή με την οικογένεια σου.
• Η σωστή άσκηση σου δίνει τόσο πνευματική όσο και σωματική υγεία .
• Η σωστή άσκηση μειώνει το άγχος αυξάνει την αυτοπεποίθηση, βελτιώνει τον ύπνο και την καλύτερη απόδοση στη δουλειά.

Read More
Παιδική Παχυσαρκία

Παιδική Παχυσαρκία

Η παιδική παχυσαρκία έχει χαρακτηριστεί τις τελευταίες δεκαετίες ως επιδημία. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει πια την προσοχή των πολιτικών, των επιστημόνων, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των πολιτών. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, της εργασίας και των στιγμών ξεκούρασης, πιθανότητα όλες μαζί, συμβάλλουν στην σημερινή κατάσταση.

Η παιδική παχυσαρκία επιβάλλεται σήμερα να έχει ιδιαίτερη, άμεση και σοβαρή αντιμετώπιση επειδή:

Έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις στον δυτικό κόσμο και στη χώρα μας
Αποτελεί μεγάλο πρόβλημα της δημόσιας υγείας,

Read More
Τι επιτρέπεται να τρώει όποιος έχει «ζάχαρο»

Τα ξινόμηλα είναι το μόνο φρούτο που επιτρέπεται να τρώνε οι διαβητικοί. Και βεβαίως πρέπει να μένουν μακριά από ζάχαρη και άμυλο, προτιμώντας σαλάτα και κρεάς… Ή μήπως τίποτε απ’ όλα αυτά δεν ισχύει;

Και μόνο στο άκουσμα της έκφρασης «έχεις ζάχαρο», ο περισσότερος κόσμος χλωμιάζει. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να σκέφτεσαι ότι πρέπει να αποχαιρετήσεις όλες τις – αλμυρές και γλυκές – απολαύσεις της ζωής.

Την σκέψη αυτή, όμως,

Read More
X